Author: Salih b. Fevzan el-Fevzan
Reveiwers: Harun Yıldırım - Hüseyin Aydın
Translators: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source: http://www.islamhouse.com/p/920
Kur'an'a doğrudan tasallut edemeyeceğini anlayan İslâm düşmanları, Kur'an'ın açıklaması durumunda olan, Kur'an ile aynı kaynaktan vahyedilen sünneti devreden çıkarıp Kur'an'ı kendi arzularına göre açıklayabilmek ve böylece İslâm'ı geçersiz kılabilmek için sistemli bir çalışma içine girmişlerdir.
Author: Seyfullah Erdoğmuş
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Kitap ve Sünneti İhya Yayınları
-
Author: Abdulmelik el-Kasim
Translators: İsmail Yaşa
Source: http://www.islamhouse.com/p/821
Bu kitap, dört bölümden meydana gelmektedir. Bunlar: Birincisi: İsim ve sıfat tevhidinden ne kastedilmektedir? İkincisi: Fâsid bir te'vile veya zannî bir ictihada uymak dalâlet esaslarındandır. Üçüncüsü: Allah'ın sıfatlarına îmân etmenin mü'minin kalbinde bıraktığı tesir. Dördüncüsü:Îmân unsurlarını oturtmada Kur'an'ın metodu.
Author: Abdurrahman Abdulhalık
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Mustafa Dönmez
Sevgili ile Bir Gün -sallallahu aleyhi ve sellem-: Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in yaratılış özeliklerini, gece uykudan uyanışını, abdest alışını, geceyi ibâdetle geçirişini, namaz kılışını, sabah-akşam okuduğu duâlarını, yemesi ve içmesini, giyimini, kuşamını, yürüyüşünü, bineğe binişini, insanlarla ve âilesiyle ilişkisini ve uykusunu açıklamaktadır.
Author: Eymen Ebanumey
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir sürü hurafe ve hile baş göstermiş ve bunlar, din ya da akıl engeline takılmadan insanların içine kadar işlemiştir. Öyle ki, insanlardan birçoğu ya sihri meslek edinip onu yaymaya başlamış; ya sihre müptela olup sihir yapanların pençesine düşmüş; ya da sihir vasıtasıyla insanlara zarar verir hale gelmiştir.Hiç şüphesiz Kitap ve Sünnetteki deliller ve ileri gelen âlimlerin icması şu noktada ittifak etmiştir ki: Sihir haramdır ve sihir yapan kişi kınamayı hak etmiş kötü bir kimsedir. Aynı şekilde aklı olan herkes -müslüman olmasa dahi sihrin, akıl ve beden üzerinde yıkıcı etkileri olan tehlikeli bir şey olduğunu bilir.
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Guraba Yayınevi